ویروس کشی کامپیوتر، جزو ترفندهایی است که تمامی کاربران این دستگاه باید با آن آشنایی کامل داشته باشند. به دلایل مختلفی ممکن است سیستم رایانه شما ویروسی شود؛ در این صورت تمامی اطلاعات و برنامه هایی که در آن ذخیره کرده اید، در معرض خطر قرار گرفته و حتی امنیت دستگاه هم به شدت کاهش پیدا می کند. حتی ممکن است خرابکاری ویروس ها به قطعات سخت افزاری هم آسیب برساند.
خوشبختانه با استفاده از برنامه های خاصی می توان سیستم را ویروس کشی کرد. البته ویروس کشی کامپیوتر بدون آنتی ویروس هم امکان پذیر است. در ادامه روش ها و مراحل شناسایی و از بین بردن ویروس ها را به شما آموزش می دهیم. برای دریافت خدمات تخصصی تر در این زمینه و یا مشاوره رایگان با نمایندگی آل این وان در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید.
آیا امکان ویروس کشی کامپیوتر بدون آنتی ویروس وجود دارد؟
بله؛ با در نظر گرفتن نکاتی که در ادامه بررسی می کنیم، می توان برخی از ویروس های ویندوز را بدون استفاده از نرم افزارهای آنتی ویروس از بین برد. البته همچنان بهترین و مطمئن ترین روش برای ویروس کشی لپ تاپ و کامپیوتر، استفاده از برنامه های آنتی ویروس است.
پیش از ویروس کشی، می توانید از ابزار انحصاری ویندوز به نام Windows Defender برای محافظت از سیستم کمک بگیرید. البته این ابزار ویروس ها را از بین نمی برد؛ اما با جلوگیری از ورود برنامه ها و فایل های مشکوک به سیستم، از بروز مشکل در آن جلوگیری می کند. با این حال برای ویروس کشی کامپیوتر خود بدون استفاده از نرم افزارهای جانبی، باید به ترتیب زیر عمل کنید:
- در بخش جستجوی منوی استارت، کلمه «cmd» را تایپ کنید.
- در ادامه، دستورات کاربردی یا Command prompt را اجرا کنید.
- حالا باید درایو آلوده شده به ویروس را انتخاب کنید.
- در ادامه مراحل ویروس کشی کامپیوتر بدون آنتی ویروس، پوشه آلوده به ویروس را انتخاب کنید.
- حروف Attrib -s -h *.*/s/d را در محیط Command prompt تایپ کرده و اینتر بزنید.
- حالا باید با استفاده از cmd، کلمه Dir را تایپ کنید تا محتوای درایو یا پوشه مورد نظر، نمایش داده شود.
- در این مرحله، فهرستی باز می شود که باید در آن چک کنید که آیا فایل غیرعادی با پسوند exe وجود دارد یا خیر.
- چنانچه فایلی با نامinf وجود دارد، آن را تغییر دهید.
- مراحل بعدی را مطابق دستورالعمل ها اجرا کنید تا به درایو دسترسی داشته باشید.
ویروس کشی کامپیوتر با برنامه های آنتی ویروس
مهم ترین و بهترین روش های از بین بردن ویروس های انواع مدل های کامپیوتر، استفاده از برنامه های آنتی ویروس است. Windows Defender، Norton Security، Malwarebytes Anti-Malware، Avast Antivirus و ESET Smart Security ، چند آنتی ویروس قوی و با کیفیت هستند که می توان از آنها برای شناسایی و از بین بردن ویروس ها استفاده کرد.
برای ویروس کشی کامپیوتر، یکی از این برنامه ها را نصب کنید و مطابق با دستورالعملی که ارائه می دهد، عملیات ویروس کشی را انجام دهید. نکته بسیار مهم این که این برنامه ها باید به شکل مداوم آپدیت شوند. ورژن های قدیمی پس از مدتی از کار می افتند و عملا کار خاصی انجام نمی دهند.
بیشتر بخوانید: روش های تنظیم نور صفحه مانیتور
علائم ویروسی شدن کامپیوتر
معمولا وقتی رایانه ویروسی می شود، علائمی در سیستم نشان داده می شود که با توجه به آنها می توان متوجه آلودگی سیستم شد. عملکرد بد و غیر عادی مرورگرها را می توان به عنوان اولین هشدار برای ویروسی شدن سیستم در نظر گرفت. در این حالت مرورگر درست کار نکرده ویا آدرس ها را به درستی اجرا نمی کند. حتی بعضی از ویروس ها به حدی پیشرفته هستند که آنتی ویروس را به طور کلی از کار می اندازند.
کند شدن سیستم و پردازش ها هم علامت دیگری است که نشان می دهد سیستم ویندوزی شما ویروسی شده و باید هرچه زودتر آن را اسکن کنید. ممکن است فایل های شما خود به خود ناپدید شوند، اتصال شبکه بسیار ضعیف باشد، برنامه ها اجرا نشوند، فولدرها به شکل غیر عادی، افزایش حجم داشته باشند، پیغام های اسپم و پاپ آپ های غیر عادی مشاهده کنید و اتفاقات غیر عادی دیگری که احتمالا ناشی از ویروسی شدن سیستم هستند.
حذف ویروس از کامپیوتر بدون نرم افزار
فرآیند کامل پاکسازی ویروس از کامپیوترهای ویندوزی بدون استفاده از نرمافزار یا ابزار شامل موارد زیر می شود:
- پایان دادن به فرآیندهای مرتبط با ویروس در Task Manager
- غیرفعال کردن Unknown or Strange Process از راه اندازی ویندوز
- فایروال ویندوز دیفندر را روشن کنید
- حذف ویروس با محافظت از ویروس و تهدید در Windows Defender
- اینترنت را از رایانه شخصی خود جدا کنید