اشتراک گذاری

بررسی مهم ترین تنظیمات بایوس آل این وان

تنظیمات بایوس آل این وان می تواند در موارد متعددی به کاربران کمک کند که در این مطلب به آن می پردازیم. نمایندگی تعمیرات آل این وان تنظیمات بایوس کامپیوتر های بدون کیس را به صورت فوق تخصصی انجام می دهد. بوت شدن کامپیوتر در زمان روشن کردن سیستم با استفاده از یک فریموری به نام بایوس انجام می شود. فریمور ها در واقع یک سری برنامه های سطحی هستند که در سطوح پایین تر روی چیپ های الکتریکی ذخیره می شوند و بایوس ها یکی از این برنامه ها است. محل قرار گیری چیپ الکتریکی ذخیره کننده بایوس روی برد سیستم است و عملکرد های مختلفی را در سیستم ایفا می کند. بایوس آل این وان در درجه اول برای بوت شدن سیستم و بالا آوردن سیستم عامل کاربرد دارد و در ادامه هم یک سری عملکرد های دیگر را در سیستم اجرا می کند. در این جا می خواهیم به سایر عملکرد ها و وظایف تنظیمات بایوس در آل این وان بپردازیم و نحوه فعال سازی و استفاده از این تنظیمات را با هم بررسی کنیم.

تنظیمات بایوس ال این وان

تنظیمات بایوس آل این وان برای چه مواردی کاربرد دارد؟

مهم ترین نقش تنظیمات بایوس در آل این وان در بالا آوردن سیستم عامل و بوت شدن سیستم است. اما این فریمور مستقر روی مادربرد سیستم آل این وال کارایی های دیگری هم دارد. از جمله می توان به نقش تنظیمات بایوس آل‌این‌وان در لودینگ درایور ها و کنترلر های سیستم اشاره کرد. در زمان استفاده از آل این وان کاربران به این کنترلر ها و درایور ها نیاز دارند و بایوس آن ها را برای دسترسی کاربران بارگذاری می کند.

علاوه بر این تنظیمات بایوس می تواند سایر تنظیمات سیستم را هم کنترل کند. از طرف دیگر بایوس می تواند سایر دستگاه هایی که به سیستم متصل می شوند یا فایل هایی که باید روی سیستم عامل بوت شوند را هم شناسایی کند و به خوانده شدن شان کمک کند. دیگر عملکرد های بایوس در آل این وان مربوط به انجام تست POST در سیستم و بررسی تنظیمات CMOS برای شخصی سازی یک سری تنظیمات می شود. در کل می توان نقش بایوس را در کنترل کردن تمامی ورودی ها و خروجی های آل این وان و مدیریت آن ها در نظر گرفت.

نحوه دسترسی به تنظیمات بایوس All in one

در برخی موارد کاربران نیاز به تغییر یک سری تنظیمات بایوس در آل این وان دارند و می خواهند بر اساس عملکرد مد نظر شان، این تنظیمات را تغییر دهند. برای تغییر تنظیمات بایوس All in one باید به آن دسترسی پیدا کرد. برای ورود به تنظیمات بایوس در سیستم های آل این وان باید متناسب با مدل و برند سیستم، از کلید های میانبر استفاده کرد. این کلید ها معمولا شامل کلید F2 یا کلید F2 و Fn به صورت همزمان می شود.

با فشار دادن این دکمه ها در زمان روشن شدن سیستم و بالا آمدن آن، می توان وارد بخش تنظیمات بایوس شد و به این تنظیمات دسترسی پیدا کرد. حال می توان تغییرات مورد نیاز را در این تنظیمات اعمال کرد. روش های دیگر دسترسی به تنظیمات بایوس هم شامل استفاده از کلید BIOS، استفاده از منوی استارت پیشرفته ویندوز و استفاده از دستور لینوکس است. با توجه به نوع و مدل سیستم می توان از هر یک از این روش ها برای ورود به تنظیمات بایوس در آل این وان استفاده کرد.

تنظیمات مهم بایوس در All in one شامل چه مواردی می شود؟

در کل این دامنه تنظیمات بایوس All in one بسیار گسترده است. برخی از مهم ترین آن ها شامل تنظیمات کاربردی زیر می شود:

  • تنظیماتی که برای تغییر نمایش ساعت و تاریخ مورد استفاده قرار می گیرد
  • تنظیمات IDE مستر که مدیریت کننده دستگاه های متصل به مادربرد در حالت مستر است
  • تنظیمات IDE 0 Slave که این مورد اتصال دستگاه های متصل به مادربرد در حالت slave را مدیریت می کند
  • تنظیمات Serial ATA هم مربوط به دو پورت ATA 0 و ATA 1 است که نشان دهنده دستگاه هایی است که به این دو پورت در مادربرد نصب شده است و برای مدیریت و کنترل آن ها کاربرد دارد
  • تنظیمات System Information که می توان از آن برای دسترسی به یک سری داده های کلی در خصوص سیستم مورد نظر استفاده کرد.
  • سایر تنظیمات مربوط به بوت شدن هارد، فلاپی دیسک، تنظیمات افزایش دهنده سرعت بوت شدن سیستم و … می شود.

چرا به تغییر و به روز رسانی تنظیمات بایوس All in one نیاز است؟

در بسیاری از مواقع به دلیل بروز یک سری مشکلات و اختلالات در عملکرد نرم افزار سیستم آل این وان شاید کاربرد به اعمال یک سری تغییرات و به روز رسانی ها در تنظیمات بایوس All in one نیاز داشته باشد. علاوه بر این اگر بخواهیم برخی تنظیمات سیستم مانند تنظیمات بوت کردن یا ساعت و تاریخ را هم تغییر داد، به اعمال یک سری تغییرات در تنظیمات بایوس نیاز است. اما برای این که بتوان یک سری تنظیمات را به صورت تخصصی تغییر داد، به آپدیت تنظیمات بایوس در آل این وان نیاز است. به دلیل ساختار سخت افزاری بایوس که فقط خواندنی است، تنها زمانی می توان تنظیمات بایوس را به صورت اختصاصی تغییر داد که ابتدا آن را به روز رسانی کنید. مهم ترین مورد، نصب ویندوز روی آل این وان است.

در چه مواقعی باید تنظیمات بایوس آل این وان را به روز رسانی کرد؟

به صورت کلی زمانی به آپدیت تنظیمات بایوس نیاز است که یک سیستم عامل جدید روی سیستم نصب شده باشد. در اکثر مواقع در این زمان تنظیمات سیستم به هم ریخته می شود و در نتیجه باید این تنظیمات آپدیت شود. مورد مهم دیگری که در آن صورت به آپدیت تنظیمات بایوس در آل این وان نیاز است، زمانی است که با صفحه آبی مرگ ویندوز مواجه می شویم. خصوصا اگر یکی قطعات سخت افزاری آل این وان مورد نظر را ارتقا داده باشید.

برای مثال ارتقا هارد سیستم، سی پی یو و رم آل این وان با به روز رسانی تنظیمات بایوس می توان این مشکل را برطرف کرد. از کار افتادن قابلیت توربو بوست که در عملکرد پردازنده سیستم نقش دارد نیز مورد دیگری است که برای رفع اختلال ایجاد شده ناشی از آن باید تنظیمات بایوس All in one را به روز رسانی کرد. در نهایت دلیل مهم دیگری که باید در صورت بروز آن تنظیمات آل این وان را به روز رسانی کرد، خرابی ترانزیستور های به کار رفته در آی سی های سیستم است.

 

2.5/5 (2 امتیاز)
اشتراک گذاری